dfafe92ee29e7c565abf27b97c841a77.jpg
ZOEK OP DATUM
Categorie

Merk
JAARTAL
MAAND
DAG
Zoeken
Geen producten aanwezig

Story

Een roddelblad, voornamelijk voor vrouwen. Dat is weekblad ‘Story’ . Sinds de oprichting in 1974 wordt dit tijdschrift wekelijks uitgegeven door VNU. Story was het allereerste Nederlandse roddelblad. In tegenstelling tot veel andere vrouwenbladen, richt Story zich vooral op lezeressen met een opleiding op lbo-, mavo-, of mbo-niveau. Zo’n 36% van de lezers is huisvrouw of thuisblijfmoeder en zo’n 40% heeft een betaalde baan (buitenshuis). De doelgroep van Story bestond uit huisvrouwen die eigenlijk weinig lazen. Het moest allemaal makkelijk te lezen zijn, en niet te kritisch van toon.
Elitair Nederland was stellig: dit kon niets voorstellen. Nederlanders waren toch veel te nuchter en weldenkend voor zulke onzin? Maar niets bleek minder waar. De Story werd een groots succes. Het tijdschrift bericht(te) vooral over het wel en wee van koningshuizen, rijkelui, tv- en sportsterren. Vergeleken bij de roddelbladen van nu was de toon in eerste instantie vrij mild. In de eerste uitgave van Story stond een artikel over de jonge Prins Willem-Alexander en een quiz over bekende Nederlanders. 

Sinds 2001 is uitgeverij VNU overgenomen door Sanoma Media. Naast de Nederlandse uitgave is er ook een Vlaamse versie van de Story, ook een weekblad, maar volledig zelfstandig en anders dan de Nederlandse uitgave.


 
 
 
OVER LIBELLEBESTELLEN.NL
 
Libellebestellen is  een onderdeel van historisch-archief.nl
Gespecialiseerd in tijdgebonden drukwerk, voor designers, musea, department, verzamelaars en iedereen die een leuk vintage kado zoekt.
Contactgegevens:
LibelleBestellen.nl      
T +31 (0)341 - 55 69 69
historisch-archief@libellebestellen.nl

Vestigingsadres:

Nobelstraat 31-7
NL 3846 CE Harderwijk
Foto
KvK-inschrijfnummer: 04035513